Mustasaari 2

Karry Hedberg tuomittiin sikatehtaat.fi-oikeudenkäynnissä tämän sikalan kuvaamisesta ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan 1500 euroa sikatilallisen oikeudenkäyntikuluja vuonna 2011. Turun hovioikeus piti tuomion voimassa toukokuussa 2013. Kumpi on rikollisempaa, sikojen pitäminen tällaisissa oloissa vai sikojen olojen dokumentoiminen? Päätä itse, katso video!

Tilalla käytiin kahdesti. Ensimmäisen käynnin jälkeen tilasta tehtiin eläinsuojeluilmoitus. Tilan tarkastanut eläinlääkäri ei löytänyt tilasta mitään huomautettavaa. Sikala kuvattiin tämän jälkeen toisen kerran, ja tilanne oli edelleen yhtä järkyttävä.

Lihasikala oli erittäin likainen. Karsinasta löytyi hädin tuskin hengissä oleva eläin, jonka ympärille oli valunut sen ruumiinnesteitä. Kuolleita yksilöitä oli jätetty lojumaan karsinoihin sairaiden eläinten joukkoon. Kahdessa karsinassa oli myös mätänevä sian pää. Stressaantuneet siat purivat toisiaan hännistä. Karsinat olivat äärimmäisen täynnä, joten eläimillä ei ollut juuri tilaa liikkua.

Eräs sika oli maannut paikallaan niin kauan, että sen kylki oli painunut litteäksi. Maata vasten painuneella puolella oli haavaumia. Sian kylkiluut näkyivät selvästi. Lisäksi kahdella sialla oli murtunut jalka, yhdellä oli silmätulehdus ja joillakin oli paiseita. Ulkoa löytyi myös kuolleita eläimiä, sikojen luita ja hajoamistilassa olevia ruumiita.