Tarkastustulokset eivät yllätä - kuvat arkipäivää sikaloissa

Lehdistötiedote 2.12.2011

Sikaloiden ongelmissa ei kyse eläinsuojelurikoksista
Tuottajien vastuunpakoilu vastenmielistä

Eviran sikaloihin tekemissä tarkastuksissa on löytynyt vain vähän huomautettavaa. Oikeutta Eläimille –yhdistys ei ole yllättynyt tarkastustuloksista.

- Emme ole missään vaiheessa epäilleet eläinsuojelurikkomuksia kuvatuilla tiloilla, vaan yhdymme Sikayrittäjien näkemykseen siitä, että kuvissa näkyy sikaloiden tavallista arkipäivää, sanoo Saila Kivelä Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä. - Tuotanto-olot ovat lain sallimia, joten eläinsuojeluilmoitusten tekeminen ei johda mihinkään. Nyt tulisikin keskustella siitä, onko tällainen eläintenpito oikein, jatkaa Kivelä.

Oikeutta Eläimille -yhdistys on pöyristynyt Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK:n yrityksestä sysätä vastuu eläinten kärsimyksestä eläinaktivisteille. Vastuu eläinten hoidosta on aina tilallisilla itsellään. Tällä hetkellä vastuuta eläinten kärsimyksen edessä ovat kantaneet ainoastaan videoita kuvanneet aktivistit.

- Suomalainen eläinteollisuus tuottaa tapettavaksi yli 50 miljoonaa eläinyksilöä joka vuosi. Eläimet ovat osa tuotantokoneistoa, ja ne tapetaan siinä vaiheessa kun se on taloudellisesti mahdollisimman kannattavaa. Kun lähtöasetelma on tämä, kuinka voimme edes puhua eläinten hyvinvoinnista? kysyy Saila Kivelä.