Mielenosoitus keräsi lähes 300 osallistujaa Helsingissä

Lauantaina 26.11. osoitetttiin mieltä eläinten tehotuotantoa vastaan sankoin joukoin. Helsingissä järjestetty tapahtuma keräsi lähes 300 osallistujaa. Kulkue kiersi Helsingin keskustassa mukavissa tunnelmissa musiikin soidessa ja kahden maskottipossun tanssiessa kulkueen edessä.

Ohikulkijoille kerrottiin kampanjasta ja korostettiin jokaisen yksilön vastuuta omista kulutustottumuksistaan ja siitä, millaista ruuantuotantoa rahallaan päivittäin tukee. Mielenosoituksessa kannustettiin ihmisiä ryhtymään kasvissyöjiksi, sillä se on hyvin konkreettinen tapa varmistua siitä, ettei valinnoillaan tue eläimille kärsimystä aiheuttavaa eläintuotantoa. Lisätietoa kasvissyönnistä täällä.

Narinkkatorilla puheen pitivät Saila Kivelä ja Karry Hedberg, kaksi vuoden 2009 kuvauksiin osallistunutta aktivistia. Heidän mukaansa ainoa toimi, johon on kahden vuoden aikana ryhdytty, on kuvaajien haastaminen oikeuteen. Eläinten oloissa ei ole tapahtunut mitään muutoksia, vaan sioilla on edelleen erittäin kurjat ja huonot olot, kuten uudet kuvat osoittavat.

Kiitämme kaikkia osallistujia hienosta mielenosoituksesta ja toivomme, että jokainen jatkaa muutoksen vaatimista ja toimii aktiivisesti eläinten puolesta, joko kulutusvalintojensa kautta tai vaikka liittymällä eläinoikeusjärjestöön tai tukemalla eläinoikeustyötä.