Ryhdy Kasvissyöjäksi

ROSMARIINI-SITRUUNANUGGETIT
  • soijanuggetteja
  • kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,25 dl vettä
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 oksaa tuoretta rosmariinia (kevyesti silputtuna)
  • suolaa
  • pippuria
  1. Keitä nuggetteja vahvassa kasvisliemessä noin 10 minuuttia ja sekoita sillä välin marinadin aineet.
  2. Purista nuggeteista ylimääräinen neste pois ja anna niiden marinoitua vähintään puoli tuntia.
  3. Purista nuggeteista jälleen ylimääräinen neste pois ja paista ne kauniin ruskeiksi paistinpannulla.
SEITAN
  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl gramjauhoja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1,25-1,5 dl vettä
Mausteliemi:
  • 6-8 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl nestesavua
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl korianteria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5 kokonaista kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 valkosipulinkynttä siivutettuna
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  1. Sekoita seitanin kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja mutoile se pötköksi.
  2. Leikkaa pötköstä noin 12 viipaletta ja puolita ne.
  3. Sekoita mausteliemen aineet uunivuoassa ja tiputa seitanpalat liemeen.
  4. Hauduta seitania 175 asteisen uunin alatasolla noin puolitoista tuntia. Kääntele seitanpaloja muutaman kerran paistamisen aikana ja lisää tarvittaessa nestettä.
  5. Ongi seitanpalat liemestä ja paista ne pannulla kauniin ruskeiksi.

Jos tarjoat ruokaa vieraille, näppärimmin homma toimii, jos paistat seitanin edellisenä päivänä ja säilytät sen seuraavaan päivään mausteliemessä. Seuraavalle päivälle jää enää kastikkeen keittäminen ja seitanpalojen paistaminen pannulla.

SOIJASUIKALE-AVOKADOSALAATTI
Kahdelle
Soijasuikaleet:
  • 2 isoa kourallista soijasuikaleita
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl agavesiirappia (tai sokeria)
  • 1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl tabascoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl jeeraa
  • mustapippuria
Salaatti:
  • rucolaa
  • tammenlehtisalaattia
  • jääsalaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • 1-2 avokadoa
  1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 10 minuuttia). Sekoita samalla marinadin aineet.
  2. Kaada suikaleet lävikkoon ja painele ylimääräinen neste pois esimerkiksi puulastan avulla. Sekoita soijasuikaleet marinadiin ja anna maustua puolisen tuntia.
  3. Paista soijasuikaleet paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi avokadot. Kokoa salaatin aineet lautasille ja pirskottele päälle hiukan balsamicoa.
Reseptit ja kuvat: http://chocochili.net/